Marts 2005

Publiceret: 08-04-2005 10:52

Denne måned har stået i festerne og pakkernes tegn. Christina og Maria er blevet 3 år, og også døbt. Vi tyvstartede lidt på pigernes fødselsdag, da vi fejrede dem med pizza og sodavand i børnehaven om fredagen. Det var en sjov oplevelse og specielt at se hvordan Christina og Maria nød al den opmærksomhed og hvordan de blomstrer i børnehaven, de fik så mange roser af pædagogerne at vi næsten følte os lidt skamroste, men utroligt stolte.

Fødselsdagen Den 5 marts var hele familien samlet til alle tiders føs'dags fest. Vi startede fejringen af pigerne meget tidligt nemlig kl 6, hvor Christina kom "dabbende" ind i mors og fars soveværelse og var klar til pakker. Maria havde lidt problemer med at forcere senge hesten, så hun måtte hentes. Så kunne vi ellers i kor, 4 stemmigt, synge "i dag er det Maria og Chriatinas fødselsdag", - hurraaaaa - Hvilken lykke at kunne fejre sine egne skønne piger.. Og så var det ellers ud af fjerene og få gang i rengøringen og bordopstilingen til det store familie rykind. Mormor og Bedstefar kom til morgenmaden, for lige at sætte de sidste lister på efter tømeren der satte nye døre i i juni!!!! Derudover lavede bedstefar en skøn bænk i kælderen, hvor vi kan sidde og få overtøj og sko på. Den er nu døbt "Bedstefars bænk". Men inden bedstefar gik igang med projekterne, fik Maria og Christina deres fødselsdags gave: en Pink Disney Prinsesse cykel med hvide hjul og ringeklokke !!!! Vi glæder os allerede til at komme ud på langtur, når pigerne kan nå pedalerne (om ca 2 mdr hvis vækst kurven fortsætter). Kl 15.00 skete der virkelig noget på gave-fronten: - Af Farmor og Farfar fik Christina og Maria et doktorsæt hver, samt et halvt legehus! - Fætter Nicolai, Fætter Thomas, Tante Anette og Onkel Jesper havde en Peter Pys (Plys, red.) DVD, Bambi DVD og to Nemo-bamser (Orange fisk!) - Af Moster Lone og Thomas fik de fine trøjer, hår-elastikker med dukker og det bedste: en prinsessekrone! - Moster Ane, Moster Mie og deres kærester, Rasmus og Christian, havde købt puslespil Derudover fik de: Natkjoler, køkkengrej o.m.m.

Og så et par stille og rolige uger inden den næste, og nok største, begivenhed siden juni 2004: Barnebåb den 27. marts i Asdal kirke. I den mellemliggende periode havde vi flere gange spurgt hvad pigerne ønskede sig. Christina havde kun en kommentar til dette spørgsmål: en kæmpe stor en ... Derudover har vi været til kombineret 3-års undersøgelse og lægetjek for endnu en adoptionsansøgning! Ja I læste rigtigt, - vi har sendt ansøgning om adoption af endnu en guldklump fra Bolivia. Vi er endnu ikke blevet godkendt i amtet og dermed ikke kommet på venteliste. Så det bliver nok ikke i den nærmeste fremtid at vi rejser sydpå! Ventelisten til Bolivia er i skrivende stund ca. 2 år (men med det held vi havde sidst, er det jo ikke nogen garanti!!!!) Se flere billeder fra fødselsdagen her

Endelig oprandt dagen! Endnu engang skulle hjemmet pyntes og så skulle der ommøbleres for at kunne få plads til alle indbudte (40 stk!). Vi havde heldigvis allieret os med en meget dygtig kok; Lis (red.: hende med kaninerne). Menuen havde vi sammensat i fællesskab, og indkøbene stod vi selv for, men så havde vi heller ikke flere opgaver omkring middagen. Tusind tak til dig Lis, - "fantastisk middag!" har mange af gæsterne sagt. Det blev en dejlig dag! Men den begyndte ikke helt efter den nøje planlagte og indøvede drejebog: Vi havde som sædvanligt travlt fra morgenstunden! I kirken gik det rigtig godt lige indtil Maria besluttede sig for at, "det der med vand i håret, det er ikke lige mig!!" og så stod vi med alle talenterne, ja Morten prøvede faktisk at bestikke hende med vingummier foran hele menigheden, - men intet hjalp. (Hun fik dog vand i håret og dermed døbt efter alle ritualerne). Derimod var Christina helt med på idéen. Hun kunne næsten ikke vente, og var pavestolt! Nå men efter præsten havde afleveret en vækkelses-prædiken (det var det sorteste og mindst folke-kirkelige vi længe har hørt i den danske folkekirken!) kunne vi tage hjem til alle pakkerne. Udpakningen gik over stok og sten... Gode hjælpere var Fætter Thomas og Fætter Nicolai, om end det til tider var lidt uoverskueligt, hvem gaverne var fra. Men resultatet blev: - Et halvt Legehus mere (heldigvis!! - dog kun i mini-udgave i første omgang), fra Farmor og Farfar - Dagmarkors i guld fra Mormor og Bedstefar - Smykkeskrin med armlænker og ørenringe fra Fætrene og Tante Anette og Onkel Jesper - Min-første-tand skrin i sølv af Moster Lone og Thomas - Cykelhjelme af Moster Mie og Christian samt Moster Ane og Rasmus - Bogen "Mine første syv år" af Oldemor Ruth - 2 x 500 kr. til bankbogen af Oldemor Hilda - Smykkeskrin af Hanne, Ole, Tune, Susanne, Thomas og Louise - Peter Plys bog samt blender og madvarer til legekøkkenet af Inger, Bent, Søren, Lise, Jesper, Julie og Rasmus - 2 malerier af Jan og Bodil - Ørenringe og vedhæng til halskæde af Torben, Brandt og Pia - Bøger af Lis (kokken!) - 2 x HC Andersens samlede værker af Esben, Margot, Birgitte og Anette (Lægeklinikken i Saltum, - mors arbejde) - CD-er med sange af Ingelis og Poul Erik (Påfugle-mor og -far, - lidt udenfor byen) - Fra Asdal kirke fik pigerne en flot billedbibel og et dåbslys hver.

Det blev en rigtig dejlig dag, hvor vi flere gange havde en lille klump i halsen, og tårer i øjnene. Tak for de pæne ord fra Farfar og Bedstefar, samt sangen fra Farfar og farmor. Vi er stolte af og glade for at pigerne nu er døbt i den danske folkekirke, og har fået navnene; Christina Margarita Thostrup Nyborg og Maria Guadalupe Thostrup Nyborg. Og vi kan med sikkerhed sige at det er der ingen andre i hele verden der hedder!! Se flere billeder fra Barnedåben her

Afslutningsvis lige et par ord: Vielvet = serviet, remamamulade = remoulade. ... og vedninger: Ved'''''''''''''''' hva'''''''''''''''' mor? - lauer du far? (hvad laver du far?) Og så den bedste: En morgen omkring morgenbordet hvor vi alle skulle have en vitaminpille, ville Christina ikke have børnepillen, men absolut have "den voksne". Ingen argumenter kunne bruges lige indtil Morten i desperation sagde: "Du får ikke den samme vitaminpille som mor og far, før du får hår under armen!" - "Okay", sagde Christina og tog sin egen pille!!!!!! - og vi ligende to spørgsmålstegn. Ja sproget bruges meget og udvikles konstant. Og så er Maria og Christina belevet rigtig gode til at synge. Se videoklippet for marts - Mester Jacob.

1657
1657
1657
1657
1657
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System