Januar 2005 - Godt Nytår til alle

Publiceret: 01-01-2005 00:00

Den første, og måske vigtigste, begivenhed i det nye år fandt sted den 3. januar; dag 1 i Børnehuset i Bjergby (Børnehaven!!). Det var i hvert tilfælde en kæmpe oplevelse for far Nyborg. Hr. Nyborg var næsten lige så nervøs som til en eksamen, - hvordan skulle det gå; ville Maria og Christina græde og være helt rundt på gulvet? Ville far Nyborg græde og være rundt på gulvet? Ville pædagogerne hjælpe til med det første farvel? Ville .... Men som så mange gange før gik det helt smertefrit for Morten (og også for pigerne). Efter at have taget overtøjet og skoene af Christina og Maria og sat madpakkerne i køleskabet, tog Ingrid (en af de mange rigtig gode pædagoger i Børnehuset) Maria og Christina i hånden og sagde: "Nå skal vi sige farvel til far, og gå ind og vinke til ham fra vinduet!" .... og så gik hun bare med mine piger!!!! og det gjorde slet ikke ondt og pigerne accepterede Ingrids beslutning. Nå men det betød vel at jeg skulle se at komme ud af døren i en fart (med en klump i halsen). Og sådan gik det hver morgen den næste uge. Fantastiske børn (og pædagoger!!). Rikke havde valgt at gå på halv tid de første 14 dage, og derfor var de første dage for Maria og Christina i Børnehuset helt perfekte, - og meget trættende for pigerne. De efterfølgende dage er gået lige så gnidningsløse, - dog er det ikke altid at Christina og Maria har løst til at komme med hjem. Det er simpelthen for spændende at lege i børnehaven. Christina og Maria har fået utrolig megen ros fra Ingrid og Helle (hvid stue): De er meget hurtige og meget ivrige efter at lære nyt. De er altid glade. De er søde og venlige, - også overfor de andre børn og hinanden. Deres motorik er helt i top. - Ja man bliver jo helt rørte og utrolig stolte ... Det er vores børn de taler om!!!!

Maria og Christina er allerede ved at finde ind i rollen som "det svage køn" (læs udspekulerede). Forleden havde de fået Rasmus og Jonathan (2 af de ældre drenge!!!!) til at køre rundt på cykel med dem. (Godt gået tænkte en stolt far, - men lad det nu blive ved det! - ikke noget med knallerter og motorcykler før i fylder 30!).

Efter at vi er begyndt på fuld tid på jobbet, er der ved at være mangel på timer i døgnet. Dagligdagen ser nogenlunde sådan ud:  Rikke og Morten står op kl. 06.15 og går henholdsvis i bad og tur med Stevie. Rikke spiser morgenmad og smørre madpakker mens Morten går i bad. Rikke kører kl. 07.15 og Morten går op og vækker guldklumperne. Så trækkes der i tøjet og derefter anvender Morten ca. 20 minutter på at sætte hår (ja altså på pigerne, - vi har aftalt med børnehaven at Maria har to rottehaler og Christina én. Morten har truet med at bytte en dag, men fik kun onde blikke!!! Så der går nok en månedstid endnu inden han tør!). Derefter: Morgenmad, tandbørstning og så er det ud af døren... og klokken den er faktisk blevet 10 minutter i ni!! - for hunden da,- det må da kunne gøres hurtigere... men nok ikke hyggeligere!! Efter en tre-fire timer på jobbet er klokken 16.30 og så skal pigerne hentes igen. Hjem og lege eller slappe af foran fjerneren en times tid, aftensmad, børste tænder og i seng. .... Hvor blev den dag af????!!!! - og hvornår skal vi vaske tøj og gøre rent og ...

Ja ja men det går jo helt fantastisk alligevel.

Den 6. januar havde farmor og farfar bryllupsdag og det betød at vi skulle ud at spise. Hele familien Nyborg tog til Blokhus. Først var vi ude at bowle og lege i Beachbowl og derefter på restaurant og spise.

Den anden store begivenhed i januar var mormors 60 års (og Mortens 38 års) fødselsdag. I år havde mormor besluttet at invitere børn, kærster og børnebørn til huset i Canillas de Albaida (For de få der ike lige ved hvor det er, kan vi oplyse at det er en lille bjerglandsby nær Malaga). Vi tog afsted fra Billund lufthavn med "fyv'eren" og "føj helt op til tutuerne", fredag den 28. januar og havde en helt uge foran os med ren afslapning. Flyveturen gik rigtig godt, - men helt ærlig: sådan en lille smuttur på 4 timer er jo intet at regne for et par friske piger der ved deres sidste rejse med fly var over 25 timer i luften! Da vi ankom til Canillas var klokken 02.00 og Christina og Maria havde sovet hele 3 timer siden klokken 07.00 fredag morgen! - men de var "næsten ikke trætte"!!!. Vi havde en rigtig god uge med megen afslapning og dejligt vejr, trods frost!! om natten. Vi fik ladt batterierne op og havde en rigtig god fødselsdag med familien Pedersen. Christina og Maria havde en kanon uge!! - de blev forkælet af tre mostre, tre "onkler" og nogle totalt overskruede bedsteforældre. Det tog faktisk godt og vel en uge at afvænne dem da vi kom hjem. - Tak for det mostre, onkler og bedsteforældre. (Men helt ærligt: hvis I ikke havde gjort det var vi blevet meget skuffet!!) I øvrigt har svigermor og jeg (Morten) besluttet at vores 100 års dag næste år skal fejres med fuld knald - måske Hawaii!!

Ordforrådet: Det er virkelig begyndt at gå stærkt efter børnehavestarten. Men der kommer stadig nogle rigtig gode: Gugurk er agurk og jogur er yoghurt. Og en af sætningerne som stammer fra børnehaven er: gider nikke!! (- råbes gerne). Det er svært at holde masken og holde ved "ordren" man har afgivet når man straks efter får en løftet pegefinger og et: "os' dig mor!!".

1655
1655
1655
1655
1655
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System