11. oktober 2006

Publiceret: 12-10-2006 05:30

Vi var mildest talt "smadrede" i morges, da Christina, Maria og Sebastian vækkede os. Lillebror havde fået sin flaske efter dagbogsskriveriet i aftes, men mente så at det kunne være helt vildt hyggeligt at pludre og holde Rikke vågen fra kl. ca halv tre og frem til kl. fem. Da var Rikke grædefærdig (forståeligt) og jeg prøvede så at "visse-lulle" knægten, - og, underligt me sandt, lykkedes det!! Vi fik ham smidt i seng kl. 05:20 og han sov "helt" til kl. seks!!!!

Vi havde en aftale, med lægen på børnehjemmet kl. halv ti, vedr. den sidste undersøgelse af Sebastian. Vi var der præcist, og blev mødt af bl.a. Maria som fulgte os ned til lægen. Vi havde helt glemt, hvor fint og rent og "up-to-date" konsultationen var her på børnehjemmet i forhold til det vi besøgte sidste tirsdag... Sebastian blev målt og vejet og fundet perfekt og i "god stand". Han havde på den uge vi har stået for "fodringen", taget godt 800 gram på!!! - Så vores fornemmelse af at han spiser godt er ikke helt ved siden af!! Data: Sebastian er 65 cm lang og vejer nu 7800 gram. Og efter Bolivianske forhold ligger han indenfor normalområdet, - godt nok i den øvre del mht. vægten!!! Efter lægeundersøgelsen, gav vi Maria (plejeren) de billeder vi havde taget i løbet af den første uge, af Sebastian og forskellige plejere. Dem blev hun utrolig gald for! Derefter  blev vi kaldt indenfor på Officina (kontoret), hvor man godt lige ville snakke med os, - i mellemtiden var Ricci ankommet! Det var noget nyt, i forhold til sidst! Vi blev placeret i de fine stole og psykologen (hun kunne faktisk godt huske os fra sidste gang!!) fortalte kort om Jesus og hans tilstand da han var kommet til Villegas; han var meget lille men meget frisk og kvik og i god fysisk stand. Derefter fortalte socialrådgiveren hvad man vidste om Jesus fortid, - hvilket jo ikke er særlig meget: han blev fundet af en kirkevagt på den centrale kirkegård i La Paz den 16. april og hans fødselsdag blev udfra navlestrengen osv. fastsat til den 10. april 2006. Han blev straks derefter afleveret på Carlos de Villegas og navngivet Jesus Vara Cid. Det som vi alle gik og troede om navnet, fant vi ud af ikke var helt korrekt, - navnet Vara Cid har han efter grundlæggeren af børnehjemmet: Providencia Vara Cid, - men det er jo næsten flottere end den største spanske nationalhelt!!!

Desædvanlige sprøgsmål, som "er I glade for Jesus", "har I det godt med alle jeres børn" osv. blev stillet og vi svarede selvfølgelig bekræftigende på dem alle sammen, - helt i overenstemmelse med sandheden. Så kom Maria (plejeren) ind på kontoret, med det tøj som Sebastian var blevet afleveret i, - og da stortudede vi med det samme, og jeg faldt Maria om halsen og udtrykte vores store taknemmelighed for al deres omsorg og pleje af Jesus. Det blev til en af de rigtig store knusere, for hun gav igen!! - Derefter gjorde Rikke det samme og vi tog lige et par ekstra billeder af Maria og Jesus. Det så virkelig ud som om at Jesus har været Marias øjesten, - hvilket jo er dejligt, men dermed også gør det sværere at sige farvel!! Det er simpelthen så stort og bevægende, når et andet menneske overdrager en så stor skat til en!! - Man kan ikke forestille sig hvordan det er før man står i det, - og hvordan har vedkommende det så ikke; at give slip på noget så værdifuldt!!!

Med våde øjne og en lille pose med Sebastians "ejendele", gik vi ud på børnehjemmets legeplads for lige at tage lidt ekstra billeder og et enkelt videoklip til minderne og den DVD som Sebastian skal have om opholdet. Ganske ligesom Maraia og Crhistina har fået. På vej derud kom en af de store piger hentil os og gav os et knyttet armbånd hver. Vi forstod ikke helt hvad hun sagde, men hensigten tolkede vi som noget meget positivt og rørende!

Frokost på hotelværelset og derefter en tiltrængt middagslur for alle, inden vi tog på Laikakota (den store legeplads). Denne gang med video, - så der findes et klip fra den store rutchebane!! Vi gik hjem fra legepladsen, - hvilket ikke er noget at regne, da det går nedad hele vejen, - returen er noget helt andet!!!! Bestilte aftensmad i restauranten og gik tidligt i seng, med pigerne og Sebastian... Faldt i søvn og vågnede kl. 22:45 helt rundt på gulvet!! Men nu varer det ikke længe før sengen springer op på ryggen af os igen. Vi har forøvrigt bestilt en tur til Titicaca søen, på fredag med en enkelt overnatning. Men da der har været en del strejker i transport sektoren, kunne vi ikke få en bekræftelse før i morgen. Hvis vi kommer af sted, - hvilket vi meget håber, må vi devsærre meddele at der ikke bliver lagt dagbog på nettet på fredag. Men vi lover at gøre den ekstra god om lørdagen!!!

Det blev endnu en rørende dag med minder som lagre sig dybt i hukommelsen!

Godnat fra La Paz

PS: Det tegner til at blive en rigtig god nat, da Sebastian ikke er vågnet endnu!! - Det er første nat hvor han her klokken 00:30 end nu ikke har fået sin førtse flaske.

1640
1640
1640
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System