30. september 2009

Publiceret: 30-09-2009 00:00

Efterdønningerne fra gårsdagens ubehag var stadig i kroppen på undertegnede da jeg vågnede, men jeg var fast besluttet på at familien ikke skulle af sted på den første rigtige udflugt uden mig. Uheldigvis havde farfar fået det dårligt i løbet af aftenen/natten, med diare. Jeg husker tydeligt vores sidste tur hertil for tre år siden hvor jeg i næsten fem uger i træk havde diare. Så jeg håber inderligt at dette kun er en kortvarig en af typen.

Alle mand drog af sted med taxa fra Camino Real Aparthotel til Plaza San Francisco-. Her ligger San Francisco Kirken - Oprørelsen af den originale San Francisco Kirke begyndte i 1548, et år før La Paz blev grundlagt. Kirken kolapsede under vægten af sne i 1610 og blev genopført i 1784.

Da vi steg ud af taxa'erne i Caja Sagarnaga, lige bag San Francisco kirken, blev Christina meget bange, p.g.a. de mange mennesker. Hun blev nærmest hysterisk, men på en måde som vi, Rikke og jeg, ved er et forsvar mod det hun er usikker på. Så vi besluttede hurtigt at gå på en lille restaurant i nærheden og få et lille måltid, til den fystelige pris af 156 bolivianos for alle 9 mand (= kr. 125).

Efter maden var første mål at få købt Bolivia-dukker til Christina og Maria. (Det er vigtigt at have små men eksakte mål i disse situationer for at Christina ikke skal miste overblikket og blive bange). Det var ikke helt let, for enten havde de handlende ikke nogle "pæne" dukker eller også havde de kun én, og så ville det jo være synd for ens tvillingesøster (ja der tænkes meget på hinanden...). Sebastian var mest interesseret i at løbe rundt mellem samtlige boder og forretninger, hvilket han og jeg lige måte have en alvorlig snak om. Han er en utrolig glad og frisk dreng, som overhovedet ikke lader sig gå på af noget som helst. Han har heller ingen referencer til Bolivia overhovedet.

Bag San Francisco kirken ligger der en del gader med små butikker der handler med Boliviansk håndværk, som tasker, tæpper, dukker, musikinstrumenter, malerier o.m.m. En af sidegaderne kaldes for heksegaden. Ikke fordi der sidder hekse på store næser med bylder på, men fordi der her sælges forskellige effekter som kan sikre f.aks. "husfreden", at familien får et lykkeligt liv, at det nye hus man bygger vil holde, osv. Her kan man bl.a. købe Lamafostre der, hvis de mures ind i muren i dit nye hus, kan sikre at det vil stå længe. De to foregående gange vi har været i La Paz har vi, bare for en sikkerheds skyld, købt en lille figur af en familie, som skulle sikre at vi fik et godt liv sammen i familien. Og det har jo virket, så man skal ikke kimse af den rene magi ;-))

Det samlede indkøb for familien Nyborg/Pedersen blev til: 5 Bolivia-dukker (4 damer og en mand) 3 "Fisk" (musikinstrument) 1 Vævet løber med motiver af Bolivianer 2 Tasker ... og det har vel beløbet sig til omkring 400 bolivianos (kr. 320) og det er uden at der blev pruttet om prisen.

Vi gik herefter ned til Parada'en (hovedgaden i La Paz) og fulgte den ca. 500 meter for at finde et Farmacia, så vi kunne få nogle piller mod farfars diare. Derefter prejede vi et par taxa'er og kørte tilbage til hotellet for at få lidt eftermiddagskaffe og for at farfar kunne komme hjme og hvile, så vi kan få ham op på 100% igen. Jeg sprang ligeledes aftensmaden over i restauranten og gik tidligt i seng for at blive af med de sidste rester af hvad-det-nu-har-været ubehaget.

Det har været en rigtig god dag idag, hvor bedsteforældrene har fået en del mere Bolivia ind under huden. Men der skal komme mere til. Christina og Maria glæder sig helt vildt til at vise Carlos de Villegas (børnehjemmet) til bedsteforældrene. Vi har allerede talt med Ricci (AC's kontaktperson i La Paz), og aftalt at vi skulle ringe tilbage onsdag eller torsdg for at aftale hvornår vi evt. kunne komme på besøg. Vi har jo halvanden kuffert med gaver med til børnehjemmet, fra sponsorer i Danmark: Ønskebørn Hjørring, SparNord i Saklborg og Nørresundby Bank i Vodskov.

Kære 0.A I dag har vi været ude og købe dukker. Vi skal senere ud og købe nogle store dukker ved Titicaca-søen. De dukker vi har købt er rigtig pæne, så man skal passe meget på dem. Vi gik rundt og så på mange butikker, før vi købte dukker. Vi så nogle baby'er på deres mors ryg. Der var også en baby i en butik som fik bryst. Det har været en god dag. Knus fra Christina og Maria.

1686
1686
1686
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System