10 juli 2017

Publiceret: 10-07-2017 20:00

Dette har været den abslot mest afslappende dag for de 4 af klanen, - ikke for Rikke!

I går morges vågnede Rikke med tandpine og det tog til i løbet af aftenen og natten, og det medbragte "farmacia" blev tømt i løbet af natten til i dag, hvor pinen næsten var uudholdelig.

Vi måtte derfor ty til hjælp fra receptionen, i håb om at de kunne finde en tandlæge, som kunne gøre sig bare en smule forståelig på engelsk. De var heldigvis behjælpelige og vi fandt frem til en tandlæge i en mistænkelig gade, med et rimelig flot skilt (om det så overhovedet er et kvalitetstegn ...)

Det var en oplevelse; ind i en slags baggård og op af en trappe til en faldefærdig dør. Der stod abierdo (åben) på døren, men vi kunne ikke komme ind, så vi var på vej væk, da døren pludselig åbnes af en velsoigneret mand, som talte engelsk. Hola! - det var så tandlægen himself. 
Ind i "venteværelset", hvor vi blev anvist en sofa og jeg lige tjekkede beviserne på væggen. Kort efter blev vi budt indefor i kontoret hvor også den enlige tandlægestol stod ud mod vinduet.

Efter at Rikke havde forklaret på en blanding af engelsk og spansk (hans engelske var så ikke helt lige så godt som han gav udtryk for), hvor det gjorde ondt, blev hun anvist stolen og Dr. R. Martin Mercado Rivero, satte spot på Rikkes mund og hun fik en bedøvelse, dog ikke før han havde taget både mundbind og handsker på.
Dr. Martin kunne med det samme konstatere at det var et "grande" hul i tanden der var skyld i tandpinen. 

På med nye handsker og gang i boret. Efter et stykke tid undskyldte han og gik ud og hentede et lille håndklæde, som han under resten af "operationen" tørte sin pande med, da han synes det var meget varmt. Så det med at have handsker på og så samtidig tørre sig i panden, mens der blev blandet "fyldnings stoffer" til tanden, giver jo ikke helt mening mht. hygiejnen. Men klinikken var pæn og ren, og Rikke fik det straks meget bedre.

Efter endt behandling, fik vi at vide at vi skulle komme igen den 13. juli for at få rettet det sidste. 
Vi fik også at vide at han holdt specielt åbent kun for os både i dag og også igen den 13. Det er dælme da service.

Og prisen, - ja her kunne de danske tandlæger tage ved lærer: 200 BOL for begge behandlinger, - 100 nu og resten når vi kommer igen på torsdag!
Og så alligevel, - jeg tror ikke vi ville have været helt tryg ved en større rodbehandling eller andet kirugisk arbejde.

Pigerne og jeg tog om formiddagen på Mercado Uyustus, for at se om der ikke lige var en ekstra hoodie, som vi absolut ikke kunne undvære, og for at finde noget mere smetestillende til Rikke. Dog med klar anvisning på hvad det skulle være.

Markedet var en helt anden oplevelse end sidst vi var afsted. Antallet af boder var kun 1/3 af hvad det var i søndags og udvalget derfor også stærkt reduceret. Og der var næsten igen mennesker i gaderne. Men vi fik hvad vi kom efter. Og fik en god gåtur på knap 9 km. Skænt med lidt far-døtre tid.

Resten af eftermiddagen og aftenen blev tilbragt på værelset med hygge og læsning.

God nat fra La Paz

PS: ingen billeder i galleriet i dag

Selfie
Selfie
Så tomt kan der også være på markedet
Så tomt kan der også være på markedet
Var det noget med et glas et-eller-andet
Var det noget med et glas et-eller-andet
... eller lidt friturestegt et-eller-andet
... eller lidt friturestegt et-eller-andet
Mine piger foran San Fransisco kirken
Mine piger foran San Fransisco kirken
Meget politi på gaden i dag
Meget politi på gaden i dag
Også nogen af de kønne
Også nogen af de kønne
Rikke i stolen
Rikke i stolen
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System