Danmark til Brasilien

Publiceret: 25-06-2017 16:00

Nu var dagen endeligkommet hvor vi skulle til både Brasilien, for at møde Dan (vores udvekslingsstudenet fra 2015/16), og for besøge Bolivia.

For første gang følte vi virkelig at vi havde styr på det hele, - billetterne havde vi selv bestilt på nettet, det samme med hotellet, vores Stam Hotel, Camino Real og alt tøjet var lagt frem og tjekket indtil flere gange.
Jeg tror aldrig vi har haft så meget styr på en rejse før.

Vi (jeg) havde besluttet at vi skulle rejse fra Hamborg, da vi kunne spare til hele hotelopholdet i Bolivia, ved at køre en lille smuttur på 500 km. Der var ikke 100% opbakning bag dette, inden vi tog af sted. Google Maps sagde 5 timers køretur, og med afgang fra Hamborg kl. 06:00 til Sao Paulo via Amsterdam, havde vi besluttet at køre kl. 20:00, så havde vi god tid. Men efter at have tjekket diverse trafik-sider på nettet og set en del TV om det store kaos med trafikken omkring Hamburg (op til 5 timers ventetid i kø), besluttede vi nu alligevel at lægge nogle timer til køreturen. Afgang fra Hjørring kl. 17:00 og ankomst til Hamburg (med stop ved grænsen for at spise) kl. 23:00. Altså i rigtig god tid!

Vi tog derfor lige en "morfar" i bilen til kl. 04:00 og gik derefter i terminalen og fik alt tjekket ind og så ventede der os ca. 16 timers rejse tid: 1 time til Amsterdam, 3 timers ventetid og derefter 12 timer til Sao Paulo.

Den lange flyvetur gik ualmindelig godt, og vi fik sovet en del. Vi ankom planmæssigt til Sao Paulo hvor vi fik lidt "kriller" i maven, da vi nu skulle møde familien Masuda: mor Silvia, far Enio, bror Lucas og natuligvis vores "søn" Daniel. Vi måtte knibe en lille tåre.

Det var fantastisk at møde disse meget gæstfrie mennesker, som fra første minut føltes som familie. Efter godt 1 times kørsel nåede vi Masudas hus, i Suzano (en lille forstad til Sao Paulo på godt 283.000 indbyggere), og vi blev hurtigt indkvarteret og fik en dejlig japansk pasatret; Yakissoba. Og så var det godnat, for vi var trods flere timers søvn i flyveren, rigtig godt gammeldags trætte!

De næste par dage bød bl.a. på en dejlig tur til Barequecaba beach - São Sebastião City, en by ved kysten, hvor familien havde lejet hotelvørelser, så vi kunne opleve en brasiliansk strand! - Nu er det jo vinter i Brasilien, og Masuda familien syntes det var koldt (20 grader!!). Men vi nød det og vi fik også badet et par gange. Vandet var ca 18 - 20 grader og alt for koldt for en barsilianer.
Jeg fik dog Dan overtalt til at vi skulle i vandet næste morgen kl 07, for ligesom at komme i gang! Da var vandet dog noget køligere.

Efter hotelopholdet, hvor vi var de eneste gæster, tog vi tilbage til Sao Paulo city og spiste på en restaurant, hvor konceptet er kød, kød og atter kød! - Fantastisk! - Tjernene gik konstant rundt mellem bordene med spyd af det lækreste oksekød, og skar strimler af i passende (og nogle gange upassende store) stykker. Jeg "fortærrede" vel omkring 800 gram kød!

Det blev også til en tur i et meget berømt fodbold-museum, og en lille guidet tur gennem Sao Paulo city i bil, hvorefter vi vente snuden hjem til familien Masuda. Jeg var desværre blevet dårlig af en kombination af for meget kød og dehydrering, pga. de højdesge piller som Rikke og jeg tog som forebyggelse til La Paz tynde luft. Men resten af familien hyggede sig med lækker suppe og en god lang snak med Enio, Silvia og Daniel.
De mente helt klart at det var alt for få dage vi havde afsat til besøget, og det må vi nok give dem ret i.

Næste morgen blev vi kørt fra Suzano til lufthavnen og tog med flyet mod La Paz.

Den lange tur fra Amsterdam til Sao Paulo
Den lange tur fra Amsterdam til Sao Paulo
Aftensmad hos Familien Masuda
Aftensmad hos Familien Masuda
Fra den smukke køretur til Sao Sabastiano
Fra den smukke køretur til Sao Sabastiano
Der bades ved stranden ved hotel Vistabela
Der bades ved stranden ved hotel Vistabela
Sådan skal kød serveres, - i store mængder og i en lind strøm
Sådan skal kød serveres, - i store mængder og i en lind strøm
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System