5 juni 2004

Publiceret: 06-06-2004 00:01

Der er nu kommet styr på morgenerne: Op, skiftes, morgenmad, leg! Og Christina og Maria er ved at vende sig til at det ikke kun er den ene af os der kan klarer ærterne for dem. Og så er de begyndt at kalde os for Mama og Papa, - og de ved hvem der er hvem! De er stadig meget madglade og spiser alt hvad der bliver serveret for dem. Og gerne mere end der bliver serveret i første omgang. Så morgenmaden er blevet udvidet lidt fra den sædvanlige omgang most banan med yoghurt til også at omfatte brød og æble. De hjælper også gerne til i køkkenet, hvis ellers det kan "speede" processen lidt op!

Vi er ved at komme ind i en slags hverdag med pigerne, og dette gør at de daglige beretninger bliver lidt kortere fra nu, - da begejstringen for at blive kaldt Mama og Papa eller vinde en jackpot i bleen jo bliver en lille smule mindre for hver gang.

Næsten hele formiddagen (for Mortens vedkommende) gik med at finde ud af hvordan vi kunne afspille de videoklip, som vi havde optaget hjemmefra. Men forgæves. Fjernsynet er ældgammelt og det kan derfor ikke lade sig gøre at vise pigerne de mange fine hilsner fra familien. Ærgerligt!!

Middagsluren i dag blev lidt kort, efter forældrenes mening! Kun fra kl. 12.00 til 13.15, - normalt sover de i 2 - 2½ time. Og det har kunnet mærkes i eftermiddag!!!! ,- der er rigtig blevet prøvet grænser af, - specielt af Maria (den stille pige - Ha!!!). Hun har været på tværs mht. alt, - og det har gået den kære (ikke rygende) far meget på! Hold fast hvor ville det have været rart med en smøg til nerverne! Det mest irriterende ved det hele er at bare hun smiler og siger Papa, så står jeg med alle mine talenter og kan intet stille op, - jeg er forelsket.

Nå men efter den korte middagslur, måtte vi simpelthen ud af lejligheden og ud at se på et eller andet. Vi tog en taxi til Laikakota (en kæmpe stor legeplads, placeret næsten midt i La Paz). Vi var ikke de eneste der havde fået den idé. Der var rigtig mange Bolivianere på pladsen, - det var rigtig hyggeligt. Vi gik lidt rundt for at se hvad pladsen havde at byde på, og mente at en is ville være en rigtig god start. Der var mindst 25 grader og helt vindstille i dag. Vi tror ikke at Maria og Christina nogensinde har fået en pind-is før, for hvordan den lige skulle tackles var der ikke helt styr på. Christina fandt dog hurtigt ud af at hvis man bider får man mere is end hvis man kun sutter. Det fandt Maria aldrig ud af! Men mon ikke den åbenbaring kommer til hende en anden dag. Dagens højdepunkt på legepladsen var at sidde og lege med sten og køre på en lille rutchebane. Der er en fantastisk udsigt over La Paz og de omkransende bjerge (Cordillera Real, - Den kongelige bjergkæde, med Illimani-massivet i baggrunden) fra pladsen. Efter godt 1½ time tog vi en taxi til "vores" Supermercado (Zatt) og handlede lidt ind og gik derefter op i La Jungla (en samlig spisesteder oven på Zatt). Nu skulle der altså noget indenbords på Christina og Maria, - og som sædvanlig: hellere for 10 minutter siden end nu. Vi fandt et bord ved Pasta-spisestedet og bestilte lasagne til pigerne og pasta et-eller-andet til os. Da vi havde fået serveret maden fandt vi ud af at vi var kommet til landskamp mellem Bolivia og Equador (ja altså på storskærm!). Så kan det ellers være at lyd-niveauet steg et par hundrede decibel. Dette bevirkede at pigerne fuldstændig klappede i og sad stille og rolige og målløse og stirrede på alle gæsterne. Brølet fra tilskuerne blev dog hurtigt til nogle meget få klapsalver, da en Boliviansk spiller lavede selvmål efter 20 minutter. Værre blev det da Equador scorede til 2-0 på frispark og 3-0 på hovedstød efter ca. 40 minutter. Morten overvejede et kort sekund om han skulle rejse sig og råbe VIVA EQUADOR!, - men Rikke mente ikke det var det smarteste, - så vi betalte regningen og forduftede lige så stille.

En taxi til Hotellet og ind på badeværelset og børste tænde og så på hovedet i seng for Christina og Maria! Håber de har lært lidt i dag, - VI har i hvert tilfælde lært meget mere om vores to m-/g-uldklumper. Dog er der en utrolig ting at berette om og det er at de allerede faldt omkuld kl. 18.30, - så nu skal de hårdt prøvede forældre have en flaske rødvin og rigtig hygge sig.

GODNAT - og sov godt!

1593
1593
1593
1593
1593
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System