6 juni 2004

Publiceret: 07-06-2004 00:01

Først vil vi gerne, alle fire, sende en varm hilsen til Lis (vores allesammens mor i FDF), med ønsket om god bedring hurtigst muligt. Vi håber snart du kommer på benene igen, for selvom vi (Christina og Maria) ikke kender dig endnu, er vi sikre på at det bliver sjovt at besøge dig. Så se nu at blive rask og kom hjem i en fart.

Morten fik i dag lov til at sove længe, - alle tre piger var stået op uden at forstyrrer den trætte far. Det var helt fantastisk, - altså ikke kun det med at sove længe, - men også at Maria (fars pige) ikke havde nogle problemer med at Rikke tog sig af hende. Nu håber jeg (Morten) bare ikke at det bliver en hverdags begivenhed, - man skulle jo nødig blive undværlig og tilovers!!

Morgenmaden i dag var helt anderledes end de tidligere. Der stod havregrød på menuen, - og det var sagen. Christina og Maria spiste med meget stor velbehag "havregrød ala Teddy". Det er skønt at vi nu kan variere kosten lidt om morgenen.

Vi kan nu forlade pigerne en af gangen uden at der ses fortvivlet efter os. Det er dejligt, for så kan vi nå at komme i bad fra morgenstunden og ikke først når de sover til middag. De leger meget godt med hinanden og hver for sig, - så hvad mere kan man ønske sig.

Christina og Maria har i dag været i skumbad for første gang. Det var spændende, selvom det godt nok var noget mærkeligt noget, det skum! Det skal lige siges at pigerne er meget renlige, - det mindtse snavs på hænderne og de skal straks tørres af. Derfor skulle hænderne også skylles rene for skum (snavs!?) hele tiden, men de hyggede sig meget i badekaret. Apetitten er ikke blevet mindre som dagene er gået, der spises til der ikke er mere på bordet, - og så er det lige meget om man er total fyldt op eller træt.

Vi prøvede en ny taktik idag mht. at få pigerne til sove middagslur, - og den virkede!!. I stedet for at kæmpe i 30 minutter med at få dem til at falde til ro, lagde vi dem i hver deres seng med en sutteflaske med mælk. Og straks blev der ro og de accepterede at nu skulle der soves. JAMEN hvor fedt er det lige at være forældre!!! Vi tror vi har fået de nemmeste, sjoveste, dejligste, kærligste, frækkeste og mest vidunderlige børn i hele Bolivia.

Mens pigerne sov til middag gik Rikke ned på internet-caféen, for at læse mails og for at købe lidt ind. Morten holdt vagt og efter gårsdagens mislykkedes forsøg med at afspille familie-hilsenerne på video fandt Morten en løsning. Filmklippene blev kopieret over på computeren. Da pigerne vågnede af middagsluren kl. 14.00 (altså til det fastlagte tidspunkt!), satte vi os foran computeren og så familien Pedersen og familien Nyborg´s hilsner til Christina og Maria. Det var sjovt, men vi må desværre skuffe alle jer mennesker, - Stevie var den enste der rigtig tog kegler. Men vi agter at afspille klippene indtil flere gange, så Christina og Maria ikke får et chok når de ser jer alle i lufthavnen.

Efter videoen spændte vi pigerne på ryggen og tog en "rask" travetur rundt i nabolaget. Det gik en del op ad på turen ud, så vi tog os et par pauser, bl.a. på en lille plads som ligger over vores hotel. Her havde vi et fantastisk view over en stor del af La Paz. Pigerne syntes dog at de løse hunde var noget sjovere og de har nu lært at sige "vov-vov", - lidt internationalt skal de vel også lære. Efter denne lille kunst-pause, gik vi af nogle små veje og kom forbi et lille gadekøkken, hvor de havde de lækreste grillstegte kyllinger. Vi lagde godt mærke til stedet, for sådan en krabat ville vi have med hjem til aftensmaden, men først skulle vi lige forbi legepladsen på Plaza España. En rigtig god legeplads for mindre børn; den er let at overskue og legeredskaberne er i "børnehøjde". Pladsen ligger godt 500 meter fra hotellet, men er efter vores mening bedre for vores piger end den store i Zona Sur og Laikakota i centrum. Her kommer vi helt sikkert til at bruge mange timer (se Galleriet for flere billeder fra legepladsen).

Kyllingen kaldte efter hånden på os og vi fandt tilbage til gadekøkkenet og fik for den nette sum af 34 Bolivianos (ca. 30 kr) en kæmpe "ørn", 2 kartofler, 2 stegte bananer og 2 "ikke-definerbare-kugler". Nu kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme hjem for pigerne havde allerede lugtet lunten, - MAD!! "Ørnen" og tilbehøret blev spist med samme velbehag som alt andet mad vi serverer for pigerne. Da vi havde spist, var det sengetid. Taktikken fra i middags skulle stå sin prøve, - men ak og ve!. Der skulle lidt mere til end blot en flaske varmt mælk. Men dog ikke mere end at vi var tilstede og sang lidt. Da sutteflasken var tom var batterierne brugt op og de faldt i søvn (næsten) med det samme. Vi er nu blevet sikre på at det er før sengetid at de plejer at få en flaske, - det havde vi ikke helt fået styr på da vi spurgte om mad, sengetider osv på børnehjemmet, da det ikke var på et sprog vi var 100-meter mestre i.

Godnat - og sov godt!

1594
1594
1594
1594
1594
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System